Megvolt az első nap (képek)

2009.10.04. 01:19 - hztamas

Elindult a HUFOT, lezajlott az első nap kb. 20-25 résztvevővel. Először meglepődtünk és kicsit csalódtunk is az alacsony részvétel miatt (30-50 között vártunk embereket), aztán beszélgettünk a helyzetről és arra jutottunk, hogy így is van értelme megtartani a Találkozót. Fontos, hogy legyen egy terület, ahol elmélyedhetünk a társadalmi terveinkben, célokat találhatunk, közös akciókat tervezhetünk. És fontos, hogy evvel útjára induljon az első HUFOT, amire majd nosztalgiával fogunk visszagondolni, amikor már egyszerre több városban is megrendezik a Találkozót 100 -ak részvételével.

Elindultak a műhelyek.

A legtöbben a Hajléktalanság asztalhoz kapcsolódtak be, amit A Város Mindenkié csoporttal közösen csinált Stefi. A Város Mindenkié olyan hajléktalan és nem hajléktalan aktivisták csosportja, akik a lakhatásért való jogért küzdenek. Az asztalt szituációs játékok (A Város Mindenkié hajléktalan aktivistáival próbálhattuk ki magunkat valós utcai helyzetekben, ki hogy reagál) és egy szociokirándulás a Margitszigeti hajléktalanok között zárta.

Az antidiszkrimináció asztalnál arról volt szó, hogy milyen tapasztalatunk van a megkülönböztetéssel, mikor különböztetnek meg minket és mikor különböztetünk meg mi. Meg volt játék és csináltak egy erőélményt is ("Képzelj el egy átlátszó gömböt, ami feléd ereszkedik és végül a szíveden állapodik meg....")

A béke és leszerelés asztalnál (ott voltam én is) arról beszélgettünk, hogy személy szerint miért tartjuk fontosnak ezt a témát (pl.: mert minden téma értelmét veszti, ha megszólalnak ezek a fegyverek :)  Megnéztük a Háború nélküli világ videóját, és elkezdtünk tervezgetni, hogy milyen aktivitáshoz lenne inspirációnk, mit csinálnánk szívesen, ami az erőszakmentes tudatosságot erősíti.

A szabadsávban, mivel a szociokirándulás szinte az összes résztvevőt érdekelte, a programok közül a grafológus maradt meg. Ezúton is köszönjuk a részvételt és az érdekes elemzéseket.

Holnap 10től folytatjuk. Gyertek.

Képeket itt találtok: http://picasaweb.google.com/hztamas/HUFOT20091003#

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hufot.blog.hu/api/trackback/id/tr791426102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása