Magunkról

2009.09.08. 22:03 - hztamas

Címkék: menu

A HUFOT és a Világ Körüli Menet a Humanista Mozgalom kezdeményezésében jött létre. A Humanista Mozgalom egy nemzetközi aktivista hálózat, melynek célja egy új erőszakmentes, emberközpontú kultúra elősegítése. Egy olyan kultúráé, ami az emberi lényt tekinti legfőbb értéknek, ami elismeri minden ember egyenlőségét, hirdeti a hitek és vélemények szabadságát, értékeli a kultúrák sokszínűségét, támogatja az emberi tudás fejlődését és elutasítja az erőszak minden formáját, legyen az fizikai, gazdasági, faji, vallási, szexuális, pszichológiai.

Ismerhetsz minket a Békejelekről, a Tarka Magyarról, TB tüntetésről, a Humanista Pártból...

A Mozgalom a világ szinte minden táján megtalálható. Egy mélyebb törekvés kifejeződése, a bennünk lévő legjobb megnyilvánulása ez a világ különböző részein, sokszínű formákban és módokon. Mindannyian önkéntesen, munka mellett mozgalmárkodunk.

Az erőszakmentesség erősödéséhez egyaránt fontosnak tartjuk a társadalmi kezdeményezéseket (kampányok, tüntetések, tervek...) és a személyes elmélkedést, meditációt, megérést. A valós társadalmi fejlődéshez elengedhetetlennek gondoljuk a személyes fejlődést, akkor teremthetünk békét magunk körül, ha közben önmagunkban is megteremtjük. Ezért fontos számunkra, hogy mit érzünk és gondolunk és mit éreznek és gondolnak körülöttünk. Törekszünk, rá hogy az erőszakmentes irányt erősítsük gondolatainkban és tetteinkben, és segítjük mindezt személyes munkákkal, elmélkedéssel, szemináriumokkal, elvonulásokkal, meditációkkal, amikből Neked is lesz módod ízelítőt kapni a HUFOT -on.

A Találkozó ötlete középiskolás bemutatkozó vetítések és beszélgetések jó tapasztalatain felbuzdulva jött létre. Úgy érezzük fontos, hogy mindazok a pozitív törekvések, amik megtalálhatók a korosztályban támogatva és erősítve legyenek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hufot.blog.hu/api/trackback/id/tr41369833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása